Pages

RSS

Welcome to my Blog
Hope you enjoy reading.

Friday, December 5, 2008

MEMBUZIKAN DIRI ++++MALAS

CUBAAN MENGAMBIL GAMBAR GIGI...TENGOKLAH KALIAN PELBAGAI AKSI...SUKARNYA NAK AMIBIL GAMBAR GIGI MU NAN DUA BATANG ITEW...



DARI SENGIH BERBAJU...



BERBAJU DAN BLUR...


HILANG BAJUNYA KALIAN...



TESTING2...NGANGA...NGANGA...



PENATLAH....




HAISH...LAME TUL HAPDET EK...KORANG RINDUKE NAK DGR CITER ANAKKU BKN ANAKKU...HAH??? APA KORANG KESAHKAN...HIKS

manyak sangat mende nak citer...hem...hem...gegamba kemudiannla ek...mood malas... DAH UPDATE DAH KAT ATAS TUH

aritu kan...aimin dah tumbuh gigi...lame dah ha ha...waktu tuh umur dia delapan bulan 2 minggu...susah bangat bajek snap gambar gigi tuh...akhirnya dapat gak nan sekeping...


aimin skang dah nak masuk 10 bulan...pandai apa ek??

1. cuba2 berdiri sendiri
2. buat muka pelik cam konon2 busuk (nak snap gambar dr dulu sampai skang tak berjaya, sbbnya...nampak kamera je trus laju dia tarek...hem, sue...ajarku cemane nak amik gambar sepantas kilat...isk..isk)
3. buat suara peliki (cam tarik napas dalam2 sambil jerik)..ha???
4. pandai sebut mama dan bah...("ayahlah anakku", mama betulkan)
5. pandai mkn biskut lovely rolls (comot sesangat tau korang)
6. menggaru...(nih yg tak tahan nih...abis tengkuknya merah2...ade ekzema sketla)
7. pandai turun katil sendiri (nih pun payah nak amik gambar...hem)
8. suka sangat jelir lidah bila fokus pada sesuatu
9. suka kutip barang masuk mulut
10. buat ava va ava nun bulan (ala jerit sambil tutup2 mulut berulang kali tuh...boleh imejinkah korang?)
11. minum susu sambil menonggeng
12. suka tidur atas perut sambil gigit lelemaks mamanya ineh n(haih 18sx)
13. suka ayah dukung
14. suka berlari tiba2 cam kunun2 ader org kejar tuh
15. pandai main bola...


hapdet sket...


HAH....AKHIRNYA KALIAN...TUH DPT TUH...GIGI NAN 2 BATANG...

Thursday, October 30, 2008

SEORANG AKU...

Anda...hari ni ku mahu cerita...tentang sesuatu...tentang aku...
Sudah puas dan sudah cukup berjaya kah seorang aku kini? Seorang aku adalah pendiam pada mulanya tapi makin keletah dihujungnya...fahamkah anda? Ya, seorang aku hanya bergaul mesra dan ceria jika orang itu dikenalin rapat...nampak sombong pada pertemuan pertama...tapi batinnya seorang aku suka berkawan dan bercerita...
Seorang aku adalah orang yang tak pernah puas dgn apa yang aku miliki...seorang aku berjiwa besar dan bercita2 tinggi...seorang aku tidak pernah kan mahu mengaku kalah...seorang aku pantang melihat orang lain lebih...ya seorang aku akan cuba menjadi lebih daripada orang lain... tapi, seorang aku bukan pendengki cuma, seorang aku suka persaingan sihat...merasa puas dgn hasil usaha sendiri tapi tak lupa pada bantuan dan sokongan suami keluarga bagai....
Ye, seorang aku terlalu banyak impian. Tak pernah berhenti fikir bagaimana mahu mencapai setiap impian...seorang aku mahu rumah besar, kereta mewah, sambung post doc...mahu title prof, melancong sana sini...hem...terlalu banyak. dan akan ku pastikan setiap impian itu akan ku capai sepanjang rentetan perjalanan hidupku...
Haih...tidak bersyukurkah seorang aku dgn apa yang ada? Pada usia semuda 26 (mudakah?) aku sudah mempunyai...
1. seorang suami yang sangat baik
2. seorang anak yg sangat comel dan lasak, teruna pula (bunting pelamin)
3. belajar sambil bulan madu di UK
4. title DR
5. pemegang PhD
6. berkerjaya tetap (lecturer)
7. punya kereta walaupun duit suami
8. family (mummy, cu,ucu...dll) yang penyayang
Ya, aku mmg dah tersangat bersyukur. Tapi, sebagai manusia seorang aku tidak pernahkan puas...selagi ada kudrat dan daya...seorang akukan terus berjuang demi menggapai cita2...Ya Allah, Kau izin dan restulah hasrat ku ini...Amin. Semoga aku tidak tersasar dan lalai dgn kemewahan duniawi...

MACAM2 CERITIK

Mari jaja gambar dahulu...

1. Cubaan memanjat kuar dalam erti kata lain membaling diri ke luar...haih

2. Kalian nampak tak ape yg ku nampak? ye ye...kakinya menggeletis gitew...hik

3. 0h ini gambar di pepagi malamhari (3-4 pagi)...tabiat beralih bulan....

4. jgn kawatir...krn kelakuan ini akan berterusan selama seminggu...


HEM...HEM...KELUHAN...

haih, sepanjang 2 minggu nih hidupku humang aih kelam kelibut...gundah gulana...tidur tak lena tp mkn kenyang okies...

anda, anda...anakku bujang nan comel seorg itu asik tidak sihat sahaja...demam panas mencecah 39 C...meragam sepanjang malam...tetiap hari ku bgn kul 3-4 pagi melyan karenahnya... haish anak...mama tak kisah kurang tdur, penat bagai...tp mama susah ati melihat keadaan muh itu...

ya, ya...ku sudah bawa ke klinik jumaat lepas...tp masih begitu. dan petang ini harus ku rujuk ke poliklinik pula untuk dapatkan rawatan hospital...

mula2...ku ingat demaman dan ragamannya hanya sementara mahu tumbuh gigi bagai... ya anda jangan teruja taw...aimin dah ada gigi 2 batang, tp baru tunggul je... walaupun cenggitu, masa dia menghisapi susu ibu gigitannya sgt terasa...sehingga ibu selalu menjerit manja dan dimarahi ayah... oh apekah?

walaupun tak sihat bagai, uih...anakku tetap lasak...sudah pandai manjat mahu kuar dari walkernya...hem, nun di atas nun ku hapdet gambarnya....

Tuesday, October 21, 2008

8 months of aqil muhaimin






yup...kite jamu mates dgn gegambas dulu ek... hem, act. nak citer kisah pg tadi... sekitar 3 ke 4 pg...si kenit ku dgn bersemgt waja bgn dan terus berjuang demi misi nya yg pasti...ye ye...aimin bgn awal semata2 ingin memanjat tetiang katil dan berlatih buble voice terbarunya...3 perkataan...ta ta...ba ba...yam yam...ha??? sambil tgn melambai2...bye bye...
iskh..ku tak sempat menyenap gambar krn pagi yg gelap dan dia sibuk mahu menggapai kamera ku setiap kali gambarnya ingin disnap...nantilah lain kali...
si kenit ku ini yg pasti mempunyai satu habit...setiap kali beralih bulan...dlm minggu pertama itu dia pasti bgn awal...sekitar 3-4 pagi untk praktis kemahiran terbarunya...mcm bln lps, praktis merangkak dan memanjat pepagi buta...dan skang, 3 dlm 1...melambai, berbuble dan berduduk...hem adoi ponat dang ngatuks mama sayang...

Monday, October 20, 2008

hallo...bebas merdeka

fuh lamernye tak updet blog since buzy memanjang dgn viva...etc...bla...bla.





just for readers information...i pass my viva with flying colors...ha ha...


so, u can call me dr now...ha ha...





em, nak citer ape ek?





mari mengundi:





1. tentang dia


2. tentang anak dia


3. tentang mama anak dia





hem...hem... kome, kome...meh teman citer pasal raya ok?





act, raya first ari tuh kitorg satu famili beraya di ipoh...seminngu hokey...since kenduri qeqah aimin diadakan pada raya keempat, so kitorg haruslah bercuti sakan di ipoh gitew...





well, raya ni tak bnyk jenjalan pun sbb aimin nih terkena demam aper ke namanya..rosella ke bunga ros si ella? apa2 pun mari lihat gegambar di hari raya


nih gambar sehari sblm raya...

p/s: gambar gegar2, ayah test kamera ituh

klasik kan...pakcik ku bole tertidur masa menunggu lelemang itew masak...

hiks...nanti ku sambung raya versi II. nak turun bwh jap amik panplet...oh...ingatkan dah ble berehat, masih ader kije rupanya...hem, kena siapkan brochure gitew

bye....

Wednesday, September 10, 2008

masakan

hem...dah lama nak tepek gambar2 masakan yg ku masak...rindu nk masak sedap2...tp skang ni tak berkesempatan lagi...yelah, sepenuh tumpuan kini hanya utk sicomel ku...sudahnya berbuka sumer lauk tunjuk2...sadis tul...

Menu minggu minggu minggu lepas...Makaroni daging

Menu 2 minggu lepas...sambal tempe jawa, bergedil daging, telur dadar dan gulai lemak masak ketam...nyum..nyum..

P/S: hari ni cam nak masak char kuew teow...hem sempatkah?

Mengenang kembali...

Ye...seperti yang kalian semua maklum...aimin kini dalam proses pembaikpulihan...semakin aktif kembali walaupun masih agak lemah...untuk itu entry ini khas untuk mengenang kembali saat2 ceria sicomel saya sebelum sakit...

video

video

hmm...takmo sedih2...anak mama kuat yey!

Monday, September 8, 2008

Aimin sakit





hemm...entry ni khas utk cerita minggu lepas...ya sudah seminggu saya mengasingkan diri... menyepi dan merendam air mata... semuanya kerana permata hati saya jatuh sakit... 4 hari di wad (hospital serdang dan klinik az-azzahrah) semuanya memberi tekanan dan kesedihan yang teramat sangat... betapa sayu dan terhiris2 hati ini bila melihat anak kesayangan menjerit2 kesakitan...dicucuk sana sini...diambil darah sebanyak mungkin...dijlankan pelbagai2 ujian... aduh...ntah berapa biji baldi dah kalo bole ditampung air mata yg mengalir...


Ya Allah... kau alihkan segala penderitaan anakku...dia terlalu kecil utk menanggung segala kesakitan yg ader... janganlah kau hukum dia jika dosa itu datang dari ayah dan mamanya... aku rela Ya Allah andai segala kesakitan itu milikku... Ampunilah kami Ya Allah...


Ye...kita hanya merancang, namun siapalah kita untuk melawan takdir dari-NYA. Anak yang selasak aimin boleh jadi selemah itu... badannya susut sekali... namun kutahu.. semangat anakku tetap kuat... ye, aimin kena kuat sayang... kena kuat melawan kesakitan... dan... mama dan ayah juga harus kuat... cukup kuat untuk menerima sgala yang tersurat dari-NYA. Mama dan ayah akan tetap bersama aimin... aimin kuat ye sayang...


Selepas seminggu berperang dgn perasaan (kami) dan kesakitan (aimin)...Alhamdulillah...Aimin semakin sihat biarpun pergerakannya agak lemah... namun semangat ingin bermain itu tetap kuat... bangun sayang... berenanglah seperti dahulu... mama tidak kisah kepenatan mengejarmu kesana sinih...mama cukup bahagia...


Semoga hari raya tahun ini akan lebih bermakna...

Wednesday, August 20, 2008

ceritas jumaat ke selasa lepas....

salam...buat peminat2 setia diluar sana...

hiks, jumaat lepas mummy saya datang kl dan bermalam dirumah kami...sebetulnya saya ada VAM (veterinary association malaysian) congress pada 15-17 ogos lepas...maka dgn separuh hati saya menghadiri dinner (fraternity night) pd mlm sabtu tersebut bersama sumi dan anaks...tinggalin mereka (ucu dan mummy) itew berduaan...kasihan

VAM Fraternity night

sabtu pagi...jua saya perlu menghadirkan diri utk VAM...meninggalin skali lagi org2 kesyganku itew dirumah...abg2, abg jaga botak ek....

Itu poster saya...bersama s/visor Prof. Dr. Mohd Hair Bejo

dan pada ahad pula...saya bergegas blk ke kg menghantar mummy dan ucu...ambil cuti selama 2 hari...hooray....sebetulnya mereka itu dtg ke kl krn ader temu janji bersama DR di HKL....

em...pulang kembali ke kl pada keesokkan harinya...kerana selasa saya dan sumi sudah plan mahu merehatkan diri sambil berbulan madu dirumah...ha ha...si botak itu kuhantar ke rumah pengasuhnya... sebetulnya kami mahu pergi ke MAHA...tentu sukar kalo dibawa bersama si aimin ituh...yah...kasihan dia nanti mau tidor...mama shopping macam...

MAHA 2008...best tau. Rugi kalo tak gi...memacam ader...terlupa nak snap gegambar saya naik train...act, MAHA ni besar...ada ladang kambing, kuda, lembu...ternakan ikan...tanaman sayuran, ader gak mini zoo...ade pizza hut dan juga kfc...pendek kata satu hari round pun tak cukup2...belum tambah nak menyopping lagi...nanti jgn lupa pegi thn depan tau...MEMANG BERBALOI

Ni contoh salah satu penaman cili secara moden...

em...ok, itu saja info utk kali nih...bye

Thursday, August 14, 2008

HOLIDAY DE AMOUR II

Yup...saya sambung balik entry yg lepas ek...dek kerana kebusyan yg tak terkata, terbengkalai rumah ku inih...haih sepulangnya dari pahang, kami meneruskan perjalanan ke ipoh blk kg...hooray... em, sebenarnya terlupalah aper nak dicerita...biarlah gambar saja yg menerangkan segalanya...ha ha malas sebetulnya...hiks blog saya suka ati sayala...bole?

haish, borea mana lak nih...sib baik mama tak join... kalo tak mau dilabel keluarga harimau 2008

anakku...ineh pembuli namanya...harimau pun kalah

permata hati mama...jadik anak yang bijak ye sayang


tgktuh...sport car ayah beli...pandai ke bawa tuh?...hem nih saya wat kurung aimin kalo saya tgh sibuk memasak...

santai dalam carseat...hem, ble duk diam 20 minit jer...pastu jerit minta diangkat...aduih, last2 tgn mama jugak yg dia landing...

tentang saya? takde mende best nak dicerita...tp saya gumbira kerana berjaya menghantar thesis pd jun lalu...skrg nih tgh berdebar menunggu viva yg mungkin jatuh pd bln puasa...minta2 dilembutkanlah hati pemeriksa2 tuh...say nak grade cepat...mau jadi big boss gitew...doakan saya ye...

Wednesday, July 16, 2008

HOLIDAY DE AMOUR...

YUP...ni entry flashback gak ni...minggu dulu-dulu saya sekeluarga tlh mengambil keputusan utk bercuti...bermula pada 28 jun kami bertolak ke pahang...ingin menghadiri perkahwinan sahabat sumiku...ya majlis hanya bermula pada sblh mlm...siangnya kami memilih utk menginap di cherating....

sepanjang perjalanan aimin hanya bermain dan tidur sekejap2 cuma...sampai di hotel pada pukul 4 gitew...dan pada petang itew juga ayahnya kempunan mahu mandi laut...aimin dah mula ngantuk...ayah meminta mama tinggal sahaja berdua dodoikan aimin tidur...tapi, oleh kerana kedegilan dan kemeroyanan ingin tgk laut...saya gagahkan juga diri bukankah aimin yg gagah?membawa memaksa aimin terus berjaga...sudahnya....ayah terus mandi...manakala mama puas memujuk aimin yg meragam2 mahu tidur...ah padankan muka saya...



nih...sewaktu 4 jam perjalanan kl ke cherating...lenanya seketika cuma



tuh...sedang merenung masa depan...kan saya dah kata saya berdua dgnnya dalam kereta...gambar diambil stlh puas memujuknya yg kemeragaman....


lihat...tertidur keletihan balik dari pantai...sian dier


nih view dr bontot kereta sewaktu berdua2an dgn aimin...ayah? ah...sudah lenyap menelan air...

nih kolam renang....sambil sarapan sambil ingin berenang


lihat tuh...ayah nak bawa aimin berenang...opps...gambar bogel aimin di kolam renang tiada kerana gambar ituh berada di handphone mama yg dipinjam dibuat reta oleh ayah...upload kemudian ek...


gambar sebelum blk di pantai cherating...uh...panas sungguh waktu ituh...namun kugagahkan kupaksa ayah dan aimin utk bergambar kenangan jua



lihat...kuch kuch hota hai...

p/s: ader meetingla sambung nanti ek...

Tuesday, July 15, 2008

meniarap

emmm...tak tau ayat per nak mula....cam malas jer nak bercherita....entri kali nih khas utk perkembangan meniarap aimin...tgk gamba je lah ek...


Nih masa mula2 stat nak blajar meniarap...angkat kepala pun tak pandai lagi...oh yea...aimin stat meniarap masa umur dia 3 bln stgh...



Tuh muka blur...actually, aimin nih slalu dilatih diajar senaman meniarap utk menguatkan otot2 kaki dan tgn oleh ayahnya pakar tak bertauliah...hi hi



Nih 2 gamba kat atas nih....jeng jeng stlh berusia 4 bulan seminggu aimin semakin mahir dalam arena meniarap nih boleh masuk sukan komanvel nih...kan sayang kan


tgk tuh...semakin besar dan bijak kan anak mama nih...hobi aimin suka gigit caterpillar tuh... isk..isk...kan mama dah pesan jgm main ulat bulu, nanti gatal...

Monday, July 14, 2008

entry ari nih...

yup...aimin dah pun berusia 5 bulan 3 hari...saya telahpun memperkenal mknn pepejal padanya secara ansuran takaful...1 sudu nestum dilarutkan bersama 3 oz susu perahan...dan diminum dlm botol susu yang cantik manis itew...bagi menjawab pertanyaan mengapa tidak start 6 bulan? oh ya... stlh mendpt nasihat drpd dr pakar kanak2...memperkenalkan makanan secara step by step sesuai dilakukan ketika baby berusia 5 bulan agar tidak terkejut ketika saya ingin menyuapkan bubur nasi atau nestum yg dibancuh likat nanti...so saya bermula disini...

hmm....hmmm... aimin kini semakin lasak...berguling2 dan berpusing2 di atas katil...juga semakin berdikari....ya saya mengajarnya bermain sendirian supaya tidak terlalu bergantung pada mama dan ayahnya, nyenangkan saya basuh pinggan, masak, bla bla tapi diawasi oleh ekor mata saya kerana khuatir anak ituh mungkin tercedera....

sudah 2 hari, aimin semakin petah berbicara dlm bahasa bunga2nya...ma...ma...ma.... ba...ba....ba... dan juga bermain bachak dgn saya...hi hi geramnya....

video

peninnnn....190507

Atas permintaan ramai maka hari ini saya stat mengupdet blog sedikit demi sedikit lama2 jadik bukit . Tak tau dari maner nak mula coz bnyk sgt yg nak diabadikan tapi tak terabadi ebi abadi. mujur hari nih ader waktu senggang maka kesempatan digunakan utk berfoya-foya mkn gaji rabun kater sue.
Okiesla...saya akan bermula dgn tarikh 190507...apakah yg istimewanya tarikh nih? ya ya...saya akan dinikahkan dgn lelaki pujaan ati saya lobang idungmu tetap menjadi pojaan atiku...sbnrnya bercadang ingan mengkramatkan tarikh 070707 untuk dinikahkan. tapi atas2 faktor kesihatan saya terpaksa terbang ke UK pada 1 JUN 2007, dan saya tidak mahu berseorgn berkawn dgn harry potter ingin berdua sambil menyelam sambil telan air....ya ya bulan madu skali hik hik. tuh bawah tuh gambar nikah saya...
tuh...atas tuh....pengantin lelaki tgh ngelabah...muka pucat smcm je ihik

sah dah jadik istri...tapi ader insiden klakar berlaku masa tuh....aderke patut mak mentua sarungkan gelang...abang mase tuh pun plik dan blur...hentam jela labu....


saat paling bahagia dan manis...percintaan selama 4 tahun akhirnya bersatu dalam sebuah perkahwinan...ku syukur pada mu TUHAN....


ya ya...nanti saya updet lagi ek...kisah bulan madu di uk, majlis kawin, majlis ngandung, majlis bersalin, majlis cukur jambul, majlis ituh majlis inih...berapa bnyk majlis daa...

Friday, April 25, 2008

LEGA

Hari ini sangat mengujakan....akhirnya berjaya jugak meng 'compile' kan thesis. berdebar sungguh nak tunggu comment dan correction daripada supervisors. Apa2pun, sangat lega...sudahnya hari ini menghabiskan masa dengan tidur dan berehat...tak lupa juga membuang duit...shopping2 dgn siti dkt car boot sale...hiks. sumer barang yg dibeli adalah utk ank perempuan...iskh miss jantina ke aku nih...aimin lelaki kan aimin...ntahlah, berkenan sungguh mama dia nih dgn warne pink...sudahnya 2 bijik bantal...jap lagik aku upload gambar ek...

Thursday, April 17, 2008

Luahan yang tak terluah

Sebenarnya terlalu banyak yang ingin diluah dan dikongsi bersama...tetapi terlalu banyak tekanan yang tak termampu dikawal...menjadikan segalanya tertangguh....mungkin blog ini akan mejadi blog 'flashback'...ah nantilah...setelah segalanya selesai...setelah hidup kembali terkawal...akan ku luah dan ceritakan segala yang tak terungkap...

Thursday, January 31, 2008

Mode malas

Emmm...LAMER TAK UPDET...situasi skang sedang melahap milo 3in1. sodap bye...tak tau nak merapu aper...tahap ke BLURRR...an yg maksimum. anyway, ptg ni check-up dgn DR NORA. tak sabar nak jumpa baby...36 weeks...4 weeks to go. 3 minggu lps check-up, baby 2.56 kg. pembesaran yg amat memberangsangkan. TERUJA2X. SEMOGA BABY MAMA MEMBESAR BAGAIKAN JEHAN...OPPS...JOHAN. KUI KUI.

PENATLAK...JAP LG LAH SAMBUNG