Pages

RSS

Welcome to my Blog
Hope you enjoy reading.

Wednesday, July 16, 2008

HOLIDAY DE AMOUR...

YUP...ni entry flashback gak ni...minggu dulu-dulu saya sekeluarga tlh mengambil keputusan utk bercuti...bermula pada 28 jun kami bertolak ke pahang...ingin menghadiri perkahwinan sahabat sumiku...ya majlis hanya bermula pada sblh mlm...siangnya kami memilih utk menginap di cherating....

sepanjang perjalanan aimin hanya bermain dan tidur sekejap2 cuma...sampai di hotel pada pukul 4 gitew...dan pada petang itew juga ayahnya kempunan mahu mandi laut...aimin dah mula ngantuk...ayah meminta mama tinggal sahaja berdua dodoikan aimin tidur...tapi, oleh kerana kedegilan dan kemeroyanan ingin tgk laut...saya gagahkan juga diri bukankah aimin yg gagah?membawa memaksa aimin terus berjaga...sudahnya....ayah terus mandi...manakala mama puas memujuk aimin yg meragam2 mahu tidur...ah padankan muka saya...



nih...sewaktu 4 jam perjalanan kl ke cherating...lenanya seketika cuma



tuh...sedang merenung masa depan...kan saya dah kata saya berdua dgnnya dalam kereta...gambar diambil stlh puas memujuknya yg kemeragaman....


lihat...tertidur keletihan balik dari pantai...sian dier


nih view dr bontot kereta sewaktu berdua2an dgn aimin...ayah? ah...sudah lenyap menelan air...

nih kolam renang....sambil sarapan sambil ingin berenang


lihat tuh...ayah nak bawa aimin berenang...opps...gambar bogel aimin di kolam renang tiada kerana gambar ituh berada di handphone mama yg dipinjam dibuat reta oleh ayah...upload kemudian ek...


gambar sebelum blk di pantai cherating...uh...panas sungguh waktu ituh...namun kugagahkan kupaksa ayah dan aimin utk bergambar kenangan jua



lihat...kuch kuch hota hai...

p/s: ader meetingla sambung nanti ek...

Tuesday, July 15, 2008

meniarap

emmm...tak tau ayat per nak mula....cam malas jer nak bercherita....entri kali nih khas utk perkembangan meniarap aimin...tgk gamba je lah ek...


Nih masa mula2 stat nak blajar meniarap...angkat kepala pun tak pandai lagi...oh yea...aimin stat meniarap masa umur dia 3 bln stgh...



Tuh muka blur...actually, aimin nih slalu dilatih diajar senaman meniarap utk menguatkan otot2 kaki dan tgn oleh ayahnya pakar tak bertauliah...hi hi



Nih 2 gamba kat atas nih....jeng jeng stlh berusia 4 bulan seminggu aimin semakin mahir dalam arena meniarap nih boleh masuk sukan komanvel nih...kan sayang kan


tgk tuh...semakin besar dan bijak kan anak mama nih...hobi aimin suka gigit caterpillar tuh... isk..isk...kan mama dah pesan jgm main ulat bulu, nanti gatal...

Monday, July 14, 2008

entry ari nih...

yup...aimin dah pun berusia 5 bulan 3 hari...saya telahpun memperkenal mknn pepejal padanya secara ansuran takaful...1 sudu nestum dilarutkan bersama 3 oz susu perahan...dan diminum dlm botol susu yang cantik manis itew...bagi menjawab pertanyaan mengapa tidak start 6 bulan? oh ya... stlh mendpt nasihat drpd dr pakar kanak2...memperkenalkan makanan secara step by step sesuai dilakukan ketika baby berusia 5 bulan agar tidak terkejut ketika saya ingin menyuapkan bubur nasi atau nestum yg dibancuh likat nanti...so saya bermula disini...

hmm....hmmm... aimin kini semakin lasak...berguling2 dan berpusing2 di atas katil...juga semakin berdikari....ya saya mengajarnya bermain sendirian supaya tidak terlalu bergantung pada mama dan ayahnya, nyenangkan saya basuh pinggan, masak, bla bla tapi diawasi oleh ekor mata saya kerana khuatir anak ituh mungkin tercedera....

sudah 2 hari, aimin semakin petah berbicara dlm bahasa bunga2nya...ma...ma...ma.... ba...ba....ba... dan juga bermain bachak dgn saya...hi hi geramnya....

video

peninnnn....190507

Atas permintaan ramai maka hari ini saya stat mengupdet blog sedikit demi sedikit lama2 jadik bukit . Tak tau dari maner nak mula coz bnyk sgt yg nak diabadikan tapi tak terabadi ebi abadi. mujur hari nih ader waktu senggang maka kesempatan digunakan utk berfoya-foya mkn gaji rabun kater sue.
Okiesla...saya akan bermula dgn tarikh 190507...apakah yg istimewanya tarikh nih? ya ya...saya akan dinikahkan dgn lelaki pujaan ati saya lobang idungmu tetap menjadi pojaan atiku...sbnrnya bercadang ingan mengkramatkan tarikh 070707 untuk dinikahkan. tapi atas2 faktor kesihatan saya terpaksa terbang ke UK pada 1 JUN 2007, dan saya tidak mahu berseorgn berkawn dgn harry potter ingin berdua sambil menyelam sambil telan air....ya ya bulan madu skali hik hik. tuh bawah tuh gambar nikah saya...
tuh...atas tuh....pengantin lelaki tgh ngelabah...muka pucat smcm je ihik

sah dah jadik istri...tapi ader insiden klakar berlaku masa tuh....aderke patut mak mentua sarungkan gelang...abang mase tuh pun plik dan blur...hentam jela labu....


saat paling bahagia dan manis...percintaan selama 4 tahun akhirnya bersatu dalam sebuah perkahwinan...ku syukur pada mu TUHAN....


ya ya...nanti saya updet lagi ek...kisah bulan madu di uk, majlis kawin, majlis ngandung, majlis bersalin, majlis cukur jambul, majlis ituh majlis inih...berapa bnyk majlis daa...